25 Temmuz 2010 Pazar

Pasta ve Kurabiye Kursu- Ankara

  Merhaba, Ağustos ayında da kurslarımız devam ediyor. Özellikle şeker hamurunu da kendileri yapmak isteyenler için tatil dönemi iyi bir fırsat. Programımız ise şöyle:


Şeker Hamurlu Pasta Kursu-  (7 saat)   


- Kimyasal katkı maddesi kullanmadan, şeker hamuru, pandispanya ve krema yapıyoruz.

- Pandispanyayı katlandırıyoruz.
- Pastayı oluşturup, kaplıyoruz.

- Temel süsleme tekniklerini uyguluyoruz.
- Sevdiklerinizle paylaşmak üzere, başından sona sizin çalışmanız olan pastanızı beraberinizde götürüyorsunuz.

Kurabiye Yapımı ve Süsleme Kursu -  (4 saat)


- Süslemeye uygun kurabiye yapıyoruz.
- Vitray süslü yöntemi uyguluyoruz.
- Kurabiyeleri şeker hamuruyla süslüyoruz.


Cupcake Kursu -  (4 saat) 


- Cupcake hamuru çeşitlerini hazırlıyor ve pişiriyoruz.
- Cupcake krema çeşitlerini hazırlıyoruz.
- Cupcakeleri krema ve şeker hamuruyla süslüyoruz.


Kremalı Pasta Kursu-  (5 saat) 


- Pandispanya hamurunu hazırlıyor ve pişiriyoruz.
- Kremayı hazırlıyor ve pastayı oluşturuyoruz.
- Pastanın dışını kremayla kaplıyor ve süslüyoruz.




Dünya Mutfağından Çeşitlemeler-Toplam 4 haftalık çalışma (3'er saat) 


1. Hafta: Pizza, Tiramisu
2. Hafta: Foccacia (İtalyan Ekmeği), Banana Nut Bread (Muzlu Ekmek)
3. Hafta: Domatesli-Zeytinli Tart, Cheesecake
4. Hafta: Sebzeli Kiş (Quiche), Apple Pie (Elmalı Tart)
- Dünya mutfağından farklı tatları
- Kolay anlaşılır ve pratik tarifler
- Her yerde bulunabilecek malzemeler
- Katkı maddesi kullanılmadan ulaşılan doğal lezzetler
- Değişik lezzetlerin püf noktaları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Special design for Tatlı Serüven by GeCe