2 Ekim 2009 Cuma

Yassı Kadayıf Neden Her Zaman Yen(e)mez?

    Şerbetli tatlılar içinde favorim, yassı kadayıfdır. Nedendir bilmem, kadayıfçılarda her zaman bulamazsınız. Belki de bu özelliğidir insanı çeken yanı. Yıllar önce, Yemen'de bulunduğumuz yıllarda, hamurunun tarifini almıştım Antakya'lı bir arkadaşımızdan. Ama taşınmalar sırasında, bu değerli tarifi maalesef kaybettim. Deneylerime şu sıra ara vermiş olsam da, hamurunu da gerçeğine yakın bir şekilde tekrar yapacağıma inanıyorum. O zamana kadar bu tarifle yetinmek zorundasınız.




Malzemeler:
• 8 adet yassı kadayıf
• 2 adet yumurta
• Kızartmak için sıvıyağ
• 370 gr toz şeker (2 su bardağı)
• 750 ml su (3 su bardağı)
• Ceviz içi
• Limon

Hazırlanışı:
Şeker ve suyu geniş bir tencereye alın.
Çeyrek limonun suyunu sıkıp, kaynatın.
Yumurtaları çırpın.
Yassı kadayıfları yumurtaya bulayıp, her iki tarafını kızgın yağda kızartın.
Sıcak şerbetin içine koyun. Şerbeti çekmesini bekleyin.
Servis tabağına alıp, ceviz içiyle süsleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Special design for Tatlı Serüven by GeCe